The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network

Register or Log In To remove these advertisements.

Go Back   The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network > General Truck Forums > Engine & Drivetrain


Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 03-12-2017, 10:52 PM   #1
Registered User
telly's Avatar
Join Date: Jun 2008
Location: Stanwood, WA, 98292
Posts: 151
Transmission? Poor acceleration.

Ok, I guess I'm ready to hear what I don't want to hear. Here's the story:

Had someone helping me to change the oil in my 72 C20. Turns out they drained the transmission and then added 4 quarts of oil to the engine. I drove it about 10 miles then started to feel a lack of acceleration. Got it back home and figured out what happened, so I refilled the transmission and changed the oil. Problem is I'm still having acceleration problems. What's the chance the transmission isn't damaged and not in need of repair? If not a transmission problem, what do you guys think?

Edit: I used Dex/Merc transmission fluid to refill.
1970 C10 Stepside
1980 Camaro Berlinetta
1972 C20 Flatbed
telly is offline   Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

All times are GMT -4. The time now is 10:51 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1997-2013