The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network







Register or Log In To remove these advertisements.

Go Back   The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network > 47 - Current classic GM Trucks > The 99-06 Chevy and GMC Message Board

Web 67-72chevytrucks.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-01-2016, 09:13 PM   #1
chinquipin
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: East Tennessee
Posts: 35
Service 4wd

I have a 06 z71. Randomly for the last year the service 4wd message has been coming on but would go off quickly. It has now came on to stay apparently. Any tips on troubleshooting?
__________________
1950 Chevrolet 3100
2006 Silverado Crew Cab
Some other scrap
chinquipin is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2016, 03:41 AM   #2
izzy_Britton
Senior Member
 
izzy_Britton's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Nor-Cal
Posts: 569
Re: Service 4wd

check the grounds?
__________________
WHO_DCTC - Wifes 05 Z-71 Build
Cream Puff - LS'd Square
Tripple Threat - 3 Wrecks for the price of one build thread
Project Delongdium - Step-Sons Plastic Clad 2003 Avalanche
izzy_Britton is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2016, 03:18 PM   #3
greasemonkey
Registered User
 
greasemonkey's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Pace, FL
Posts: 2,033
Re: Service 4wd

On my 04 Tahoe, I had the message come up after driving through deep water and it would also get stuck in auto 4x (push button selector)..apparently the transfer case encoder motor gets water in the connector and doesn't work properly until it dries out. Just an idea if you have push button 4x. Mine cleared up in a few days of driving.
__________________
1942 Master Deluxe
1969 C/10
1985 Blazer CUCV
1987 Jimmy
2004 Tahoe
2005 Silverado
greasemonkey is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2016, 01:47 PM   #4
chinquipin
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: East Tennessee
Posts: 35
Re: Service 4wd

Thanks for the response guys. I've actually been too busy to do anything with it yet. I plan on checking grounds and connections. Could possibly be something getting wet. It came on last week when we got the first rain we have had in 6 months. What little searching I have done online I have found that several people have had problems with encoder in the transfer case and the push button switch itself. I figure I can replace both of these cheaper than having a "mechanic" look at it. Lol
__________________
1950 Chevrolet 3100
2006 Silverado Crew Cab
Some other scrap
chinquipin is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2016, 02:29 PM   #5
GM-power
Registered User
 
GM-power's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Little Rock, Arkansas
Posts: 770
Re: Service 4wd

Get a scan tool and see what codes it has in it. That's what I would do before throwing parts at it.
__________________
1979 Sierra Classic Heavy-half
1996 Silverado x-cab "the daily"
GM-power is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2016, 03:02 PM   #6
chinquipin
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: East Tennessee
Posts: 35
Re: Service 4wd

Quote:
Originally Posted by GM-power View Post
Get a scan tool and see what codes it has in it. That's what I would do before throwing parts at it.
I'm going to sometime this week. My cheapo tool didn't show any codes. Will have to run it by a friends house.
__________________
1950 Chevrolet 3100
2006 Silverado Crew Cab
Some other scrap
chinquipin is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2017, 09:38 PM   #7
chinquipin
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: East Tennessee
Posts: 35
Re: Service 4wd

Update......so I finally read the codes and have C0300 and C0327. I ordered a motor from rock auto (dorman part number 600-910). I put it on and it will go in auto, 2 hi and 4 low. When you push 4hi it flashes and you can hear the motor but then it goes to "auto". I assume bad motor. Sent motor back and got another. It does same thing! Any ideas??
__________________
1950 Chevrolet 3100
2006 Silverado Crew Cab
Some other scrap
chinquipin is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2017, 07:44 PM   #8
PT'S 70 CST
"GO DAWGS"
 
PT'S 70 CST's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Batesburg, SC. 29006
Posts: 5,418
Re: Service 4wd

Buy a new push button switch and the message will be gone. My 01 Tahoe had the same problem and I did some Googling and that was the problem. Here you go on eBay. Dorman 901-062.
Attached Images
 
__________________
70 CST SWB
70 NOVA
93 Indy 500 Pace Truck (SOLD)
94 SILVERADO SWB 5/7 drop
2000 Silverado swb
2005 Nissan Altima 3.5 (Surprisingly very fast)
2004 GMC Yukon XL Denali
BATESBURG, SC. 29006
29006
Some of my restorations
http://www.snapfish.com/snapfish/thu...NAME=snapfish/
Restored Tach tins 8 cyl - 6 cyl
http://67-72chevytrucks.com/vboard/s...d.php?t=518185
Contact info(Not my paypal address) DAWGSFAN227@YAHOO.COM

God Bless Our Troops
PT'S 70 CST is offline   Reply With Quote
Old 04-28-2017, 08:19 PM   #9
Flying Hamster
Registered User
 
Flying Hamster's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
Location: Starbase 4
Posts: 102
Re: Service 4wd

Just for fun, I'll mention that my truck does the "service 4wd" light too.
It's not a 4wd truck.
Makes me laugh every time it comes on.
Quality. Trying to evolve 4wd?
__________________
2006 Sierra RCSB V6 5 Speed RWD.
Flying Hamster is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2017, 01:04 PM   #10
wbort27
Registered User
 
Join Date: Dec 2015
Location: portage michigan
Posts: 21
Re: Service 4wd

my 2000 did same thing new dash switch no more problems
wbort27 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1997-2013 67-72chevytrucks.com