The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network







Register or Log In To remove these advertisements.

Go Back   The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network > 47 - Current classic GM Trucks > The 1988 - 1998 Chevy & GMC Pickups Message Board

Web 67-72chevytrucks.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 03-15-2017, 02:59 PM   #1
yukon724
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rosedale
Posts: 2
electrical troubles

How's it going? new to this site and just like everyone here, i enjoy working on GM Trucks. i made the mistake of buying a 93 2dr Yukon sle that has nothing but electrical issues. mostly focusing on the engine compartment. these wires are no longer made, and honestly for 6 months now i have been going from junkyard to junkyard in hopes of tracking these wires. this is my first SUV project so any advise or info would truly help.

Back to the issue at hand, i found 4x2 engine wires to put in temporarily, at least to get this thing started, however i now have a code 54 and 15. i have checked the wires for cuts, replaced the fuel relay on firewall, tested the fuel pump and i am getting spark. My next move is replacing the ECU. Any ideas to what else could possibly causing the issue?

By the way i cant even compare my truck to these insane classics, they are incredibly difficult to find. hopefully sometime next year, my next project will consist of a 50 GMC pickup. Thanks for your time and help everyone.
yukon724 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2017, 08:37 PM   #2
mountie
Senior Member
 
mountie's Avatar
 
Join Date: Jun 2011
Location: Bradenton, Fla.
Posts: 822
Re: electrical troubles

Not sure how many miles on your truck, but age will cause wiring issues.

A few years ago I checked & CLEANED every GROUND WIRE under the hood.

That fixed a lot of issues!!! ( a bad ground will fool your computer - bad ground will send incorrect info)
__________________
'70 GTO Midnight Blue
'73 Chevelle Malibu Silver
'88 GMC Sierra SLE Camper Pkg 375,000 & still going!
'93 Cadillac STS Black
'93 Mercedes SL 500 Teal
'96 Honda 550
'86 Yamaha FZ750
'86 Yamaha FJ1200
mountie is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2017, 10:39 PM   #3
yukon724
Registered User
 
Join Date: Mar 2017
Location: Rosedale
Posts: 2
Re: electrical troubles

Hey Mountie,
I finally got the truck running. I checked all wires and ground contacts. The funny part is that it was my fuel pump. It was wires backwards. So I flopped the wires and it fired right up after sitting for over 6 months. Now I just have to focus on the 4x4 system. Thanks for the reply Mountie. 127k miles on it.
yukon724 is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:28 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1997-2013 67-72chevytrucks.com