The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network







Register or Log In To remove these advertisements.

Go Back   The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network > General Truck Forums > Engine & Drivetrain

Web 67-72chevytrucks.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 01-07-2020, 09:12 PM   #1
Backpayne
Senior Member
 
Join Date: Nov 2015
Location: Seligman, MO
Posts: 522
Transmission help?

So I rebuilt my 1st engine (Olds 455) AND transmission (th400). The engine is running fine, but today is the first time I've shifted it out of park (procrastinated in fear of my transmission rebuild being unsuccessful). I have my '64 on jack stands with no rear wheels in these situations. I am using Slick Shift oil in the tranny.

I have two problems:

1. If I shift into Reverse and leave it in reverse the engine dies.

2. Shifting into Drive works, but once I bring the RPMs up over 2000 the axles immediately stop causing the engine to stall.

What is most likely screwed up?


***Because I feared this I did buy a backup th400 that does work.
Backpayne is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 1997-2013 67-72chevytrucks.com