The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network







Register or Log In To remove these advertisements.

Go Back   The 1947 - Present Chevrolet & GMC Truck Message Board Network > 47 - Current classic GM Trucks > The 1973 - 1987 Chevrolet & GMC Squarebody Pickups Message Board

Web 67-72chevytrucks.com


Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 12-05-2017, 11:04 AM   #1
blindbug
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: Louisville, KY
Posts: 20
Adding switches to instrument panel... clean install locations?

Does anyone have any clean solutions for adding switches to the gauge cluster instrument panel? Every switch I find seems destined for the prop room in the next Star Wars saga.

Anyone have recommendations on a switch that fits in with these truck models without looking so out of place? Bonus points if you provide a picture of it installed!

I'd like to add a three way switch from my door switch that would allow me to have dash lights be grounded when the switch is in one position (aka, turn on the lights)... in the second position, the lights are only grounded when the door switch activates (aka, turn the light on when the door opens)... in the third position, the lights are off (aka, the position doesn't ground the light).
blindbug is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 11:09 AM   #2
gmachinz
Senior Member
 
Join Date: Jun 2011
Location: Des Moines, IA.
Posts: 3,653
Re: Adding switches to instrument panel... clean install locations?

Well....here's what NOT to do-lol
Attached Images
 
__________________
Specializing in building electrical harnesses and cooling systems

HARNESSWORX

"An army may march great distances without distress, if it marches through country where the enemy is not."

-Sun Tzu: The Art of War
gmachinz is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 11:23 AM   #3
maxx442
Registered User
 
maxx442's Avatar
 
Join Date: Jan 2017
Location: Ellicott, CO
Posts: 42
Re: Adding switches to instrument panel... clean install locations?

You owe me a new keyboard.
maxx442 is offline   Reply With Quote
Old 12-05-2017, 11:36 AM   #4
blindbug
Registered User
 
Join Date: Oct 2017
Location: Louisville, KY
Posts: 20
Re: Adding switches to instrument panel... clean install locations?

Quote:
Originally Posted by gmachinz View Post
Well....here's what NOT to do-lol
Looks solid! Too bad they used AC Current switches!

Who thought that was a good idea?
blindbug is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 1997-2013 67-72chevytrucks.com